Держава цього року збирається продати 26 підприємств

Держава цього року збирається продати 26 підприємств

Після урядового комітету список повинен затвердити Кабінет міністрів

Урядовий комітет затвердив перелік підприємств великої приватизації на 2018 рік, в який увійшло 26 об'єктів.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook виконуючий обов'язки голови Фонду державного майна Віталій Трубаров.

За його словами, 18 об'єктів зі списку знаходяться в управлінні ФДМУ, серед них – п'ять обленерго («Тернопільобленерго», «Запоріжжяобленерго», «Харківобленерго», «Миколаївобленерго», «Хмельницькобленерго»), а також чотири теплогенеруючих підприємства («Херсонська ТЕЦ», «Дніпровська ТЕЦ», «Криворізька теплоцентраль», «Сєвєродонецька теплоелектроцентраль»).

Також Фонд держмайна управляє «Запорізьким титано-магнієвим комбінатом», «Президент-Готелем», «Турбоатомом», «Азовмашем», «Завод алюмінієвої фольги» і ВАТ «Оріана», що потрапили до переліку.

Як підкреслив Трубаров, приватизація ще трьох підприємств («Центренерго», «Одеський припортовий завод» і «Сумихімпром») пройде згідно з прикінцевими та перехідними положеннями закону «Про приватизацію державного та комунального майна».

Що стосується решти об'єктів великої приватизації, то три з них знаходяться в управлінні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України («Об'єднана гірничо-хімічна компанія», «Завод «Електроважмаш», «Дніпровський електровозобудівний завод»).

В управлінні Міністерства аграрної політики та продовольства знаходиться два об'єкти великої приватизації – «Аграрний фонд» та «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

По одному об'єкту великої приватизації управляють Кабінет міністрів («Украгролізинг»), Міністерство охорони здоров'я (ПРАТ «Індар») і Міністерство енергетики та вугільної промисловості («Вугільна компанія «Краснолиманська»).

Трубаров зазначив, що після урядового комітету список повинен затвердити Кабінет міністрів.

Як повідомлялося, держбюджет-2017 передбачав 17,1 млрд грн надходжень від приватизації, проте бюджет отримав лише 3,4 млрд грн.

Основну суму в 3,05 млрд грн Фонд отримав за рахунок продажу в серпні блокпакетів акцій енергокомпаній, які викупила група СКМ Ріната Ахметова, що вже володіє в них контрольним пакетом.

Надходження від приватизації в 2016 році становили 0,19 млрд грн при плані 17,1 млрд грн. Держбюджет 2018 року припускає надходження від приватизації в розмірі 21,3 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: