Держдеп: мета США - це повна імплементація Мінських угод

Держдеп: мета США - це повна імплементація Мінських угод
Будівля Держдепу США

У США не збираються визнавати незаконну анексію Криму та закривати очі на російську агресію на Донбасі

США мають намір відстоювати суверенні права України і право українських громадян на мир і безпеку. Мета Штатів - це повна імплементація Мінських угод.

Про це заявив директор з питань безпеки та політико-військових справ у Держдепартаменті США Майкл Мерфі в інтерв'ю «Liga.net».

«Я думаю, що мета Курта Волкера і мета США - це повна імплементація Мінських угод з повагою суверенітету і територіальної цілісності України. Ми не збираємося визнавати незаконну анексію Криму, закривати очі на російську агресію в Східній Україні», - сказав Мерфі.

За його словами, за останні три роки Україна зміцнила партнерство з НАТО. Представника Держдепу також відзначив чотири пріоритетні сфери, «щоб бути ближче до Альянсу» - закон про національну безпеку, реформа спецслужб, реформа оборонних закупівель, і більше навчань в Збройних силах України.

Раніше спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що з терористами «Л/ДНР» не треба узгоджувати розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Як повідомляв «Главком», президенту США Дональда Трампа буде запропонований варіант схвалення виділення Україні гранту в розмірі 47 мільйонів доларів на придбання американського оборонної зброї для стримування агресії РФ, в тому числі протитанкові ракети Javelin.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: