Держдеп США продовжує покладати на Росію відповідальність за збиття МН17

Держдеп США продовжує покладати на Росію відповідальність за збиття МН17
Речниця Державного департаменту США Гізер Науерт

США довіряють висновкам спільної слідчої групи, представленим голландським прокурором

Офіційна представниця Державного департаменту США Гізер Науерт заявила, що США продовжують покладати на Росію відповідальність за катастрофу рейсу МН17.

Про це повідомляє прес-служба Держдепу. 

«Уряд Сполучених Штатів вже давно заявляє, що Росія, без сумніву, відповідальна за те, що MH17 був збитий», — заявила речниця.

У зв'язку з цим вона нагадала, що американська сторона зробила дві заяви протягом останніх місяців і підкреслила, що з того моменту позиція офіційного Вашингтона не змінилася.

«Сполучені Штати повною мірою довіряють висновкам спільної слідчої групи, представленим голландським прокурором. Ракетно-пускова установка, яка була застосована для того, щоб збити літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17, належала 53-й зенітно-ракетній бригаді РФ, дислокованій у Курську», — зазначила Науерт.

Нагадаємо, в МЗС до четвертих роковин збиття літака рейсу МН17 зробили заяву, повідомивши, що в Україні підтримують рішення Нідерландів та Австралії у їхній ініціативі притягнути Російську Федерацію до відповідальності за її участь в збитті літака рейсу МН17.

Як відомо, 17 липня 2014 року російською зенітно-ракетною системою «Бук» було збито літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17. Загинули 298 людей.

24 травня 2018 року офіційне слідство вперше підтвердило, що ракета «Бук», яка збила літак MH17 неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії і належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії, яка розташована у Курській області.

Також у Гаазі показали уламки російської ракети, якою збили літак МН17.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: