Держдума РФ відмовилася давати гроші ПАРЄ

Держдума РФ відмовилася давати гроші ПАРЄ
Держдума Росії
Фото: «Коммерсантъ»

Раніше у РФ заявили, що не збираються платити внески в Раду Європи, доки права Росії в ПАРЄ не будуть відновлені

Рада Думи не затвердила перерахування внеску Росії на фінансування Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) за 2018 рік.

Про це заявив перший віце-спікер нижньої палати парламенту РФ Іван Мельников, передає ТАСС.

«Рада Думи прийняла рішення про сплату внеску за 2018 рік у бюджет міжнародних організацій. Це Міжпарламентська асамблея православ'я, Парламентська асамблея ОБСЄ, Парламентська асамблея Чорноморського економічного співробітництва, Міжпарламентський союз, Міжнародна федерація бібліотечних товариств та асоціацій і Секретаріат Парламентської конференції Балтійського моря. Як ви помітили, немає Парламентської асамблеї Ради Європи. На цьому хотів би акцентувати вашу увагу», - сказав він.

Мельников пояснив, що це рішення було прийнято «у відношенні тієї частини, яка стосується ПАРЄ», а не загального внеску до Ради Європи.

«Це знаходиться в компетенції Думи. У кінцевому рахунку [подібні] рішення оформляються МЗС <...> ми на Раді Думи приймаємо відповідні рішення», - додав перший віце-спікер Держдуми РФ.

Раніше у російській Раді Федерації заявили, що не збираються платити внески в Раду Європи, доки права Росії в Парламентській асамблеї РЄ не будуть відновлені.

Віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що наразі секретаріат Ради Європи очолює росіянин, який робить усе для повернення делегації Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи. 

Читайте також матеріал «Главкома» Депутат ПАРЄ Егідіус Варейкіс: Серед членів Асамблеї є й ті, хто заради фінансування готові повернути Росію

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: