Дипломат розповів, про що домовився в Німеччині міністр фінансів Данилюк

Дипломат розповів, про що домовився в Німеччині міністр фінансів Данилюк

Було досягнуто домовленості про укладення низки кредитних договорів у рамках так званих незв’язаних кредитних гарантій німецького уряду у розмірі 500 млн євро

Візит міністра фінансів України Олександра Данилюка до Німеччини мав дуже важливе значення щонайменше у трьох вимірах. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.
«По-перше, вдалося заручитися політичною підтримкою федерального міністра фінансів Вольфганга Шойбле та керівництва відомства Федерального канцлера у відновленні співпраці з МВФ», - сказав дипломат.
«По-друге, було досягнуто домовленості про укладення 10 жовтня у Києві низки кредитних договорів у рамках так званих незв’язаних кредитних гарантій німецького уряду у розмірі 500 млн євро, ініційованих канцлером Меркель», - продовжив Мельник. За його словами, ідеться про конкретні проекти в енергетичній сфері щодо модернізації нашої інфраструктури у розмірі 150 млн євро. «Так само узгоджено спільні дії щодо розблокування проектів у сфері транспорту та муніципальної інфраструктури у розмірі близько 140 млн євро», - додав він.
Крім того, досягнуто домовленості про підтримку офіційним Берліном реформ у фіскальній сфері, передовсім модернізації митниці, повідомив посол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: