Директор «Інституту серця»: держава фінансує нашу клініку лише на 10%

Директор «Інституту серця»: держава фінансує нашу клініку лише на 10%

Інститут регулярно інформує Міністерство охорони здоров’я про потреби клініки й пацієнтів, але найчастіше відповіді не отримує

Київський міський центр серця («Інститут серця»), фахівці якого 12 липня провели унікальну операцію з імплантації штучного серця, фінансується державою лише на 10%. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів директор центру Борис Тодуров.
За його словами, він регулярно інформує Міністерство охорони здоров’я про потреби клініки й пацієнтів. «Звертаюся в письмовому вигляді тому, що мої усні звернення якось не сприймаються. Тому можу сказати, що в нас з міністерством активне листування», - сказав Тодуров.
«Найчастіше на наші листи ми просто не отримуємо відповідей, навіть тоді, коли ці відповіді за законом ми маємо отримати впродовж двох тижнів. Нещодавно в нас була комісія, якій ми висловили свої певні зауваження. Упродовж двох тижнів нам мали би відповісти, але минув уже місяць, а відповіді досі немає», - поскаржився директор «Інституту серця».
Він повідомив, що центр пише міністерству про фінансування, матеріальне забезпечення. «Математика тут дуже проста. Ми робимо 5 тисяч операцій на рік. Середня вартість операції коливається від 150 до 250 тис. гривень, от і порахуйте. І це лише сума на операцію. Ми не говоримо зараз ані про зарплати, ані про закупівлю нового устаткування, ані про ремонти, ані витрати на комунальні послуги. Держава виділяє з необхідних коштів лише 10%», - розповів Тодуров.
Нагадаємо, 12 липня в українській медицині сталася унікальна подія. Група українських лікарів на чолі з доктором медичних наук, директором Київського міського центру серця («Інституту серця») кардіохірургом Борисом Тодуровим здійснила першу в Україні операцію з імплантації штучного серця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: