До Маріїнського палацу притягнули гармати

До Маріїнського палацу притягнули гармати

Сьогодні Петро Порошенко проведе переговори з президентом Мальти Марі-Луїз Колейро Прека, яка перебуватиме в Україні з державним візитом

У Маріїнському парку, біля палацу для урочистостей, військові притягнули гармати. Щонайменше три знаряддя було помічено між дерев неподалік Верховної Ради, де сьогодні відбуваються масові акції протесту.

Зацікавлені громадяни спочатку пов’язали це озброєння саме з акціями протесту біля парламенту, однак, як відомо, сьогодні з поміж іншого в Україну з візитом прибуває президент Мальти Марі-Луїза Колейро Прека. За протоколом саме лідера іншої держави традиційно вітають залпом з гармат.

Також часткове перекриття центру столиці пов’язують не лише з сьогоднішніми масовими заходами. Керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко заявив, що безпрецедентні заходи безпеки в центрі Києва пов'язані з візитом в Україну президента Мальти.

Як повідомляє прес-служба Порошенка, об 11:00 на площі перед Адміністрацією президента відбудеться офіційна церемонія зустрічі.

Згодом глави держав відвідають українсько-мальтійський бізнес-форум у Торгово-промисловій палаті України. Початок форуму запланований на 14:00.

Як повідомлялося, сьогодні на акціях протесту біля парламенту очікується до 10 тисяч людей.

Нагадаємо, на 17 жовтня в столиці запланована масштабна акція протесту. Опозиційні сили планують вивести під стіни Верховної Ради тисячі людей. Драйвером цього процесу є Михайло Саакашвілі та його «Рух нових сил». Але участь в акції візьмуть також «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші. На акції мають прозвучати три основні вимоги: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності й ухвалення нового виборчого закону.

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї.

До слова, секс-меншини теж вийдуть під Раду. Організатори протестів підозрюють Банкову у провокації.

Читайте статтю «Главкома» Дата Ікс - 17 жовтня. Що відбувається за кулісами завтрашнього протесту


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: