У центр Києва стягнули близько 3,5 тисяч правоохоронців

У центр Києва стягнули близько 3,5 тисяч правоохоронців

Фото: Главком 

Біля Верховної Ради 17 жовтня 2017 

На 17 жовтня в столиці запланована масштабна акція протесту

Правопорядок у центрі столиці у вівторок забезпечуватимуть 3,5 тис. правоохоронців на фоні проведення масових акцій і візиту мальтійського президента до Києва. Про це повідомив заступник голови Нацполіції - начальник ГУ НП у місті Києві Андрій Крищенко.

«На теперішній час - 3,5 тис. правоохоронців, це і військовослужбовці Національної гвардії охороняють громадський порядок в центрі міста. При ускладненні оперативної обстановки є можливість задіяння додаткових сил», - сказав він.

З його слів, у середмісті Києва встановлені рамки металошукачів, детекторів для забезпечення безпеки громадян, які будуть.

«І я хочу сказати що та кількість металошукачів і рамок дає можливість нам за 2,5-3 години на футбольних матчах перевіряти 50-55 тис. вболівальників. Тому вони не зашкодять громадянам мирно пройти і мирно виразити свій протест», - додав Крищенко.

«Рамки встановлені для безпеки, вони не заважатимуть поліції діяти максимально корректно», - зауважив він.

Як повідомлялося, на акціях біля парламенту очікується до 10 тисяч людей.

Напередодні у КМДА повідомили, що у зв’язку з посиленими заходами забезпечення публічної безпеки в центральній частині Києва 17 жовтня з 06:00 буде перекрито вулиці центральної частини столиці.

У понеділок ввечері представники «Національного корпусу»,  партії «Свобода» та «Правого сектору» заявили, що взяли будівлю вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі у Києві під свій контроль. 

Нагадаємо, на 17 жовтня в столиці запланована масштабна акція протесту. Опозиційні сили планують вивести під стіни Верховної Ради тисячі людей. Драйвером цього процесу є Михайло Саакашвілі та його «Рух нових сил». Але участь в акції візьмуть також «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші. На акції мають прозвучати три основні вимоги: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності й ухвалення нового виборчого закону.

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї.

До слова, секс-меншини теж вийдуть під Раду. Організатори протестів підозрюють Банкову у провокації.

Читайте статтю «Главкома» Дата Ікс - 17 жовтня. Що відбувається за кулісами завтрашнього протесту

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: