Добкін: Мета – арештувати мене і призначити заставу, яку я не зможу виплатити

Добкін: Мета – арештувати мене і призначити заставу, яку я не зможу виплатити
Народний депутат Михайло Добкін

Нардеп Михайло Добкін прогнозує, що йому призначать заставу в 100 чи 300 млн грн

Народний депутат від Опозиційного блоку Михайло Добкін розповів про подання генпрокурора на надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, на затримання та арешт і припустив, що мета подання – арешт і призначення великої застави.

«Мова в поданні йде про заступницю міського голови, яку я радив на цю посаду, але до мене вона працювала при попередньому міському голові. Це не новачок, а людина з системи. Вона чудово розуміла будь-яку відповідальність за вчинені нею дії. Якби вона знала, що виконує щось протиправне, ніякий мер не змусив би її нічого зробити – вона пішла б у відпустку чи дала б підписати це комусь менш досвідченому. Друга людина, яку називають у поданні, – це головний архітектор міста, який має серйозний авторитет в своєму професійному середовищі, і теж досвідчений чиновник. Мер – це фігура, яка приходить і йде, а вони все життя працюють у цій системі», - заявив Добкін в інтерв’ю «Главкому»

За його словами, земля була виділена в абсолютно законний спосіб, «адже нема жодного судового рішення, що стверджувало б протилежне, жодного скасованого рішення сесії, жодної людини, яка б отримала вирок суду».

Водночас твердження Генпрокуратури, що виділення понад 16 га землі кооперативу «Авантаж» із двох людей – явне порушення Житлового кодексу, де сказано, що житлові кооперативи можуть створюватись лише для покращення житлових умов їхніх членів, Добкін назвав «грою слів».

«Це все гра слів. У нас взагалі питання, що стосуються виділення землі, надто демонізовані – мовляв, це все дерибан. Але в будь-якому місті по-любому виділяється земля, бо цього вимагає його розвиток – для промислового будівництва, житлової забудови, прокладання доріг.  Кооператив – це одна з форм структури юрособи, на яку можна отримувати землю. Чим кооператив відрізняється від комерційної структури, де теж дві людини отримують під забудову 10 або 20 га?», - додає екс-мер Харкова.

Загалом, Добкін вважає, що перспектив у даній справі немає.

«Перспективи у цієї справи - нуль. Я не боюсь судового рішення, але просто знаю, що до нього доводити не збираються. Їхня мета – арештувати мене і призначити заставу в 100 чи 300 млн, яку я не зможу виплатити. Причому я ж не тікаю, хоча можу хоч сьогодні сісти на літак, і хто мене зупинить? А вони пишуть у поданні на арешт, що я схильний до втечі», - резюмував нардеп від Опоблоку.

Як відомо, подання на Добкіна регламентний комітет розгляне у середу.

16 вересня правоохоронці провели одночасні обшуки в міськраді Харкова, а також у помешканнях мера міста Геннадія Кернеса та депутата від Опозиційного блоку, екс-мера Харкова та екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна.

За словами Луценка, обшуки здійснені в рамках розслідування справи про незаконне виділення 650 га харківської землі владою міста. 

28 червня стало відомо, що за результатами нових обшуків у приміщенні Харківської міськради вилучено документи, які містять дані про незаконність виділення земельних ділянок, а також відомості про осіб, причетних до скоєння злочину службовими особами міськради. 

Як повідомляв «Главком», у вівторок Верховна Рада розпочала розгляд подань на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів.

Ввечері Рада відмовилась надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Дейдея. 

Парламент проголосував за зняття депутатської недоторканності з Олеся Довгого, але відмовився зняти недоторканність із нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка Андрія Лозового.

Також Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, але відмовила ГПУ в затриманні та арешті нардепа.

Депутати підтримали подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата, проте на затримання та арешт Розенблата в Ради не вистачило голосів.

Читайте також матеріал «Главкома» Михайло Добкін: Луценко – дуже мстива людина. Всі, хто перетинався з ним - або сидять, або звільнені, або люстровані, або в бігах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: