Докази ГПУ щодо російських чиновників можуть бути використані в міжнародних судах, - міністр юстиції

Докази ГПУ щодо російських чиновників можуть бути використані в міжнародних судах, - міністр юстиції
Фото golos.ua

Посади російського президента Володимира Путіна та прем’єр-міністра Дмитра Медведєва не мають значення для міжнародних судів, - Петренко

Матеріали та докази Генпрокуратури, які буде напрацьовано в межах кримінального провадження щодо російських високопоставлених російських чиновників, може бути також використано в міжнародних судах. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє телеканал «112 Україна».

«Це хороший і позитивний крок (оголошення підозрюваних у розшук, - ред.), тому що інформація з (приводу, - ред.) порушень і міжнародних договорів, і українського законодавства, яку фіксуватимуть у цих кримінальних провадженнях, стане серйозною доказовою базою в міжнародних судах», - каже Петренко.

Він зазначає, що посади російського президента Володимира Путіна та прем’єр-міністра Дмитра Медведєва в цьому випадку не мають значення. «Я вітаю активну позицію ГПУ і можу сказати, що наше міністерство буде з ними працювати у цьому напрямку. Ми можемо оголошувати підозру Путіну і Медведєву, якщо вони порушили українське законодавство. Їхні посади не мають значення», - заявив міністр.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ підозрює в скоєнні злочинів проти основ національної безпеки України 18 високопоставлених російських чиновників і силовиків. Їх оголошено в розшук. Також готується повідомлення про підозру Путіну і Медведєву.

Як повідомлялось, 8 серпня ГПУ повідомила про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України 18 високопоставленим чиновникам РФ, серед яких міністр оборони РФ Сергій Шойгу і радник президента Росії Сергій Глазьєв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: