ДТП у Харкові: поліція розповіла, як Зайцева навчалась у автошколі

ДТП у Харкові: поліція розповіла, як Зайцева навчалась у автошколі
Олена Зайцева скоїла смертельне ДТП у Харкові 18 жовтня 2017 року 

Поліція встановила, що автошкола має безліч порушень

Автошколу, в якій навчалася водінню Олена Зайцева, обвинувачена у справі про смертельну ДТП у Харкові 18 жовтня 2017 року, можуть позбавити державної акредитації.

Про це розповіли у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

«Встановлено, що курс навчання у цій автошколі триває 2 - 2,5 місяця, після чого видається свідоцтво про закінчення курсу. Із записів журналу обліку занять групи водіїв категорії В встановлено, що підозрювана (Зайцева - ред.) була відсутня на п'яти заняттях протягом жовтня-листопада 2015 року. Водночас, вона була присутня на занятті 9 жовтня 2015 року, що суперечить довідці від Державної прикордонної служби України, згідно з якою з 8 по 11 жовтня 2015 року Зайцева була за межами країни», - відзначили у відділі.

Згідно з відповіддю Міністерства освіти і науки України, додали у відділі, встановлено, що ця автошкола не є установою професійної освіти: «Вона не має відповідної ліцензії і не має права видавати документи державного зразка».

«У зв'язку з виявленими порушеннями направлено запити голові Державної акредитаційної комісії України, начальнику Регіонального сервісного центру МВС в Харківській області та голові Державної акредитаційної комісії сервісного центру на позбавлення автошколи сертифіката про державну акредитацію», - сказали у відділі.

Після отримання відповідей, додали у відділі, будуть прийняті відповідні рішення.

28 грудня 2018 року начальник ГУ Нацполіції в Харківській області генерал поліції Олег Бех повідомив, що поліція продовжує шукати зниклого лікаря-нарколога Олену Федірко, яка першою оглядала Зайцеву після ДТП. За даними поліції 11 вересня Федірко не з'явилася на засідання суду, і тоді стало відомо, що 6 вересня вона виїхала на окуповану зону.

20 грудня Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП на вулиці Сумській долучив до справи дані нової автотехнічної експертизи швидкості руху автомобіля Олени Зайцевої, яка була проведена у Дніпропетровському науково-дослідному інституті судових експертиз: Lexus рухався зі швидкістю 106 км/годину. Водій міг зупинитися до стоп-лінії, якби рухався зі встановленою швидкістю.

Раніше в Харкові Київський районний суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права застави Олені Зайцевій та Геннадію Дронову до 16 лютого 2019 року.

4 грудня Київський райсуд прийняв рішення розглянути подане клопотання про комплексну судово-психологічну та судово-медичну експертизу в Києві фігурантки Зайцевої на наркотики, і задовольнив його частково: призначив додаткову судово-медичну експертизу щодо вживання Зайцевою наркотиків і доручив її експертам Харківського обласного бюро судово- медичних експертиз.

18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вул. Сумської та вул. Мечникова зіткнулися автомобілі Volkswagen Touareg і Lexus. Від удару Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з них 5 загинули на місці і ще одна постраждала померла у лікарні. За кермом Lexus знаходилася 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Автомобілем Volkswagen Touareg керував 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Спочатку він проходив у справі як свідок. На початку листопада йому повідомили про підозру в порушенні ч. 3 ст. 286 КК України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: