ДТП у Харкові: Зайцева і Дронов залишаються у СІЗО вже більше року

ДТП у Харкові: Зайцева і Дронов залишаються у СІЗО вже більше року
Зайцевій і Дронову загрожує до 10 років позбавлення волі

20 грудня суд оголосить результати додаткової судово-медичної експертизи Зайцевої, на чому наполягає захист Дронова

Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 року, де постраждало 11 пішоходів, на місці загинуло п'ятеро людей і ще одна постраждала померла в лікарні, продовжив арешт для обвинувачених Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Суд продовжив арешт як запобіжний захід для фігурантів справи Олени Зайцевої та Геннадія Дронова ще на 2 місяці: до 16 лютого 2019 року», - зазначили в суді.

Водночас, додали в суді, сторони захисту просили змінити запобіжний захід: «Для Дронова - на домашній арешт з носінням електронного браслета, для Зайцевої - на захід, не пов'язаний з позбавленням волі з огляду на її хвороби».

«Позицію обвинувачення підтримала представник потерпілих Лариса Матвеєва, посилаючись на те, що лікар-нарколог Федірко, яка першою брала у Зайцевої аналізи на наркотики, переховується», - пояснили в суді.

Наступне засідання суду відбудеться завтра, 20 грудня: «Суд оголосить результати додаткової судово-медичної експертизи Зайцевої, на чому наполягає захист Дронова».

Як повідомляв раніше, 11 грудня Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 року переніс засідання: адвокат фігуранта Дронова, який вимагав для Зайцевої додаткову експертизу на наркотики, не з'явився через хворобу.

Водночас, адвокат потерпілих Лариса Матвеєва після засідання розповіла, що експерти подали до суду висновок, що у них недостатньо даних для визначення наявності опіатів.

4 грудня Київський райсуд прийняв рішення розглянути подане клопотання про комплексну судово-психологічну та судово-медичну експертизу в Києві фігурантки Зайцевої на наркотики, і задовольнив його частково: призначив додаткову судово-медичну експертизу щодо вживання Зайцевою наркотиків і доручив її експертам Харківського обласного бюро судово- медичних експертиз.

21 листопада Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській долучив до справи документи про те, що лікаря-нарколога, яка обстежила Зайцеву на предмет наявності опіатів, не знайдено.

7 листопада Київський райсуд Харкова продовжив арешт Зайцевої та Дроновадо 5 січня 2019 року.

26 жовтня медкомісія, створена за зявою захисту Зайцевої, що у неї постравматична енцефалопатія головного мозку, визнала: у Зайцевої немає патологій, і вона може перебувати в СІЗО.

3 липня на суді свідок-автомеханік назвав швидкість автомобіля Зайцевої: 102 км/год без гальмування.

31 липня адвокат потерпілих Матвеєва заявила на суді, що Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння: така відповідь з профільного центру МОЗ.

Зайцева і Дронов звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинуло кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: