Світовий банк не зможе делегувати міжнародних експертів до Громадської ради, - експерт

Світовий банк не зможе делегувати міжнародних експертів до Громадської ради,  - експерт
За закон про Антикорупційний суд проголосували 315 народних депутатів
Фото: Главком

Делегувати своїх представників до Громадської ради міжнародних експертів можуть тільки ті організації, з якими Україна підписала договори у сфері боротьби з корупцією

Світовий банк та Організація економічного співробітництва та розвитку (OECD) не зможуть подати своїх представників до Громадської ради міжнародних експертів. Про це розповів «Главкому» голова громадської організації Центр протидії корупції Віталій Шабунін.

Згідно із законом про Антикорупційний суд, делегувати своїх представників до Громадської ради міжнародних експертів можуть тільки ті організації, з якими Україна підписала міжнародні договори у сфері боротьби з корупцією. А зі Світовим банком та OECD Київ підписував лише меморандуми.

Загалом же Шабунін підсумував, що закон про Антикорупційний суд, який прийняла Верховна Рада 7 червня, є хорошим. «Тепер президент може подати ще один закон з одним реченням: «Утворити Вищий антикорупційний суд у місті Києві». Цей закон – це точно перемога», - додав експерт.

Детально про те, як приймали закон про Антикорупційний суд, читайте в матеріалі «Главкому» «Антикорупційний суд. Перемога, яку не чекали».

7 червня Верховна Рада України проголосувала за створення Антикорупційного суду. Рішення підтримали 315 нардепів.

У Міжнародному валютному фонді обіцяли перевірити прийнятий Радою закон про Антикорупційний суд на відповідність домовленостям за програмою реформ, що підтримується МВФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: