Експерт пояснив, чому охололи стосунки між МВФ та Україною

Експерт пояснив, чому охололи стосунки між МВФ та Україною

МВФ забажав побачити плани щодо балансу на наступний рік, згідно якого бюджету буде жити Україна

Україна не справилася з проблемами у фіскальному секторі та в секторі структурних реформ. Таке пояснення дав щодо припинення стосунків між МВФ та Україною Олег Устенко, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, під час прес-конференції в прес-центрі Главкому.

За його словами, що МВФ забажав побачити плани щодо балансу на наступний рік, згідно якого бюджету буде жити країна.

«Я розумію, що українська сторона не змогла показати бюджет, хоча б приблизні позиції по бюджету на наступний рік, окрім тих макроекономічних параметрах, про які ми і так з вами знали: рівень прогнозованої інфляції на наступний рік, дефіцит державного бюджету, і про курс національної валюти. У мене складається враження, що ці всі дані просто скопіювали з попереднього Меморандуму», - говорить економіст.

Окрім цього, до проблем із призупиненням стосунків із МВФ додається і буксування з проведенням структурних реформ - дерегуляція бізнесу, зниження адміністративних бар’єрів.

«Тут катастрофа. Якщо ви подивитеся на останні індекси корупції Transparency International, то побачите, що він не змінюється протягом останніх трьох років для України. Є окремі зрушення по деяким елементам, але загальний параметр не змінився», - резюмував Устенко.

Переглянути запис прес-конференції можна тут:

Нагадаємо, планувалося, що у липні МВФ має передати третій транш кредиту Україні на суму $ 1,7 млрд.

Читайте також інтерв’ю Олега Устенка Главкому: МВФ стоїть на боці громадян України, але його вимоги наші політики трактують на свій лад

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: