Епіфаній і Зеленський обговорили плани Помісної церкви на Великдень під час карантину

Епіфаній і Зеленський обговорили плани Помісної церкви на Великдень під час карантину
Фото: pomisna.info

Учасники зустрічі поділилися баченням шляхів подолання складних викликів, перед якими опинився весь світ і зокрема Україна

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вдруге за останні тижні зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Вони обговорили забезпечення у великодній час дотримання карантинних обмежень. Про це повідомляє пресслужба Православної церкви України.

«Учасники зустрічі поділилися баченням шляхів подолання складних викликів, перед якими опинився весь світ і зокрема Україна. Президент розповів предстоятелю Православної церкви України про заходи, які вживаються державою, а митрополит Епіфаній — про рішення церкви, ухвалені у зв‘язку з пандемією та запровадженими карантинними обмеженнями. Володимир Зеленський відзначив важливість поєднання зусиль держави та релігійних спільнот, спрямованих на протистояння поширенню небезпечної хвороби», - йдеться у повідомленні.

Також сторони обмінялися думками щодо «необхідності забезпечити у великодній час як дотримання карантинних обмежень, так і звершення святкових богослужінь».

«Молитви і богослужіння у ці дні мають відбутися, щоби, залишаючись вдома, наші вірні могли долучитися до них через трансляції, щоби відчули — попри важкі обставини сьогодення величне свято прийшло до нас», — підкреслив митрополит Епіфаній.

Як повідомлялось, президент України закликав УГКЦ транслювати великодню службу онлайн.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні було зафіксовано сім смертей від коронавірусу. Наймолодшому померлому було 35 років, найстаршому – 82.

Станом на 9:00 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: