Фігуранта «справи 2 травня» Мефьодова залишили в СІЗО

Фігуранта «справи 2 травня» Мефьодова залишили в СІЗО
Євген Мефьодов

Захисник клопотав про обрання м'якшою запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід фігуранту «справи 2 травня», громадянину Російської Федерації Євгену Мефьодову.

Як повідомили в прес-службі суду, на підготовчому засіданні прокурор заявив клопотання про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою на строк 60 днів, посилаючись на те, що він звинувачується в скоєнні тяжких злочинів, є громадянином іншої держави і може переховуватися від правосуддя .

Захисник клопотав про обрання м'якшою запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Розглянувши клопотання, суд взяв обвинуваченого під варту, зазначивши, що обрання такого запобіжного заходу є обгрунтованим, оскільки ризики не зменшилися. Крім того, суд повідомив, що Євген Мефедов звинувачується в скоєнні злочину, яким за законом передбачена можливість одного виду запобіжного заходу - утримання під вартою.

Євгенія Мефьодова звинувачують в злочинах, передбачених чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч.1 ст. 14 (підготовка до злочину), ч.1 ст. 294 (масові заворушення).

Нагадаємо, раніше Центральний районний суд Миколаєва задовольнив клопотання прокурора і продовжив проросійському фігуранту «справи 2 травня» Сергію Долженкову термін дії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 12 квітня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: