ФСБ показала допит викрадених українських прикордонників

ФСБ показала допит викрадених українських прикордонників

Прикордонників звинувачують у незаконному перетині кордону РФ

Захоплених ФСБ РФ українських прикордонників Ігоря Дзюбака та Богдана Марцоня дійсно утримують спецслужби Росії.

Це підтверджує короткий відеозапис допиту українців, який оприлюднила прикордонна служба російської ФСБ.

Відео – без звуку – його супроводжує коментар про те, що затриманим уже висунули обвинувачення.

«Затриманим 3 жовтня 2017 року за порушення кордону з Україною в Російську Федерацію військовослужбовцям Державної прикордонної служби України в рамках раніше порушеної кримінальної справи за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу Російської Федерації (Незаконне перетинання Державного кордону Російської Федерації) пред'явлено звинувачення», - зазначається в повідомленні на сайті ФСБ РФ.

Як повідомлялося, зустріч між представниками прикордонних відомств України та РФ стосовно двох затриманих українських прикордонників відбулась у Брянську, де стався інцидент.

Нагадаємо, 3 жовтня під час моніторингу державного кордону на Сумщині зникли двоє прикордонників. Водночас російські ЗМІ повідомили про затримання ФСБ двох порушників, які назвались прикордонниками Сумського загону.

Російська сторона поінформувала, що затримала двох українців, які заявили, що є військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, і попросила надати відповідні документи, які підтвердили б цих осіб.

4 жовтня перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк повідомив, що найближчим часом планується проведення прикордонно-представницької зустрічі, «в результаті якої очікуємо, що буде здійснено повернення українських прикордонників і за результатами розслідування з'ясовано причину їх затримання».

У п’ятницю, 6 жовтня, стало відомо, що до українських прикордонників, яких затримала російська ФСБ, не пускають дипломатів.

Прокуратурою Сумської області за фактом зникнення двох співробітників відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» Сумського прикордонного загону розпочато кримінальне провадження. 

Напередодні стало відомо, що українських прикордонників, яких схопили ФСБешники, ув’язнили в Росії на два місяці.

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідоив, що прикордонники були захоплені в полон під час консультативно-представницької зустрічі з колегами з РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: