Голова МЗС Британії підтримав кандидатуру Сенцова на премію Сахарова

Голова МЗС Британії підтримав кандидатуру Сенцова на премію Сахарова
Український режисер Олег Сенцов

Переможця серед трьох кандидатів на премію оголосять 25 жовтня

Міністр закордонних справ Британії Джеремі Хант підтримав кандидатуру українського політв'язня Олега Сенцова на премію Сахарова, що Європейський парламент традиційно присуджує політичним і громадським діячам, які відстоюють права людини та її базові свободи.

Про це він написав у Twitter.

«145-денне голодування Олега Сенцова викрило відображення несправедливості, з якою стикаються українські політичні в'язні, утримувані Росією. Я підтримую його (Сенцова – «Главком») кандидатуру, висунуту Європарламентом на цьогорічну премію Сахарова», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, український режисер Олег Сєнцов увійшов до числа трьох можливих кандидатів на присвоєння премії імені Сахарова, яку Європарламент традиційно присуджує політичним і громадським діячам, що відстоюють права людини та її базові свободи.

27 вересня кандидатуру Сенцова внесли до попереднього списку кандидатів на премію.

Раніше найбільша фракція Європарламенту висунула Сенцова на премію Сахарова. Загалом на премію пропонували висунути вісім людей і неурядових організацій. Після обговорення всі пропозиції увійшли до попереднього списку.

Премія імені вченого, дисидента і правозахисника Андрія Сахарова була заснована Європарламентом в 1988 році. Її вручають за видатний внесок у захист прав людини і основних свобод. Розмір премії складає 50 тисяч євро.

У 2014 році серед номінантів на премію Сахарова був Євромайдан, у 2015 році — депутатка Надія Савченко, у 2016-му — лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Церемонія вручення премії відбудеться у Страсбурзі 12 грудня на пленарній сесії Європарламенту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: