Голова Пенсійного фонду спростував, що МВФ вимагає підвищення пенсійного віку чи страхового стажу

Голова Пенсійного фонду спростував, що МВФ вимагає підвищення пенсійного віку чи страхового стажу
Голова ПФУ Олексій Зарудни

Головне, щоб пенсійну систему в Україні було збалансовано, заявив Зарудний

Голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний в інтерв’ю «Главкому» заявив, що для МВФ підвищення пенсійного віку чи страхового стажу не є головним критерієм. Таким чином пан Зарудний прокоментував нещодавно оприлюднений нардепом Ігорем Луценком імовірний текст меморандуму України з Міжнародним валютним фондом.

«Говорити про текст можна буде лише тоді, коли його буде підписано. Я розумію, що зазвичай у контексті меморандуму згадують питання підвищення пенсійного віку. Але запевняю, для МВФ підвищення пенсійного віку чи страхового стажу не є головним. Головне, щоб пенсійну систему було збалансовано. Якими шляхами – це наступний момент. Українська сторона пропонує своє бачення. І якщо аргументи переконують МВФ, досягається згода», - зауважив чиновник.

«Насправді навіть питання організації роботи Пенсійного фонду, використання новітніх технологій пов’язані зі збалансуванням пенсійної системи. Бо це – контроль за надходженнями до бюджету фонду, і питання легалізації заробітної плати, і питання раціонального витрачання пенсійних коштів», - додав голова Пенсійного фонду.

Зарудний підкреслив, аби система була збалансованою, найголовніше, щоб усі, хто має обов’язок платити внески до пенсійної системи, належним чином його виконували. Тоді в нас не буде проблем, які ми маємо сьогодні.

Також читайте матеріал «Главкома» - Країна літніх людей. Українська пенсія в питаннях і відповідях

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: