Головний санітарний лікар пояснив, чому в Україні так мало одужалих від Covid-19

Головний санітарний лікар пояснив, чому в Україні так мало одужалих від Covid-19
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко

Люди з підтвердженим коронавірусом можуть вважатися здоровими лише після того, як два ПЛР-тести на Covid-19 покажуть негативний результат

Станом на 9 квітня в Україні підтвердили 1892 випадки зараження коронавірусом. 57 з них – летальних, натомість 45 людям вдалося одужати. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, чому в Україні так мало одужалих від Covid-19

Про це він розповів в прямому ефірі ток-шоу «Право на владу».

За останню добу кількість пацієнтів, котрі одужали від коронавірусу, збільшилася на 10. За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, це не дуже мала кількість.

«Ми повинні розуміти і відстежувати захворюваність. Ми зараз перебуваємо на 15 дні з того моменту, коли Україна перетнула кількість випадків більше сотні», – додав заступник міністра охорони здоров'я. 

Ляшко нагадав, що люди з підтвердженим коронавірусом можуть вважатися здоровими лише після того, як два ПЛР-тести на Covid-19 покажуть негативний результат.

За минулу добу, до слова, було проведено близько 2000 тестувань. Ляшко зауважив, що існує гаряча лінія в МОЗ, яка приймає усі звернення стосовно відмови проведення тестів.

Зазначимо, українцям з понеділка можна виходити на вулицю лише з документами і в масці. Глава уряду зазначив, що що жорсткі обмеження - це тенденція, до якої дедалі частіше вдаються держави по всьому світу.

Також Кабінет міністрів закликає українців утриматись від шашликів, від прогулянок парками на найближчі 3-4 тижні у зв'язку з посиленням карантину в Україні.

Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що у кінці квітня уряд поетапно послаблюватиме карантинні обмеження, якщо зменшиться кількість хворих наCovid-19.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: