У поліції пояснили, як люди можуть відвідувати церкву під час карантину

У поліції пояснили, як люди можуть відвідувати церкву під час карантину
Поліція не буде виганяти з церков порушників карантину

Поліція дозволила проведення богослужінь за участі не більше ніж 10 осіб

Правоохоронці не будуть виганяти з церков осіб, які порушуватимуть карантинні норми, введені через спалах коронавірусу в Україні.

Про це повідомив керівник Національної поліції Ігор Клименко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

За словами Клименка, поліція дозволила проводити богослужіння за участі не більше ніж 10 осіб. При цьому без маски на богослужінні може перебувати лише священнослужитель.

«Ми розуміємо, що закрити храми ми не можемо і не маємо права. Тому досягли домовленості: однозначно церкви працюють, богослужіння проводять, на богослужінні перебуває не більше ніж 10 осіб. Священникові, який проводить службу - лише йому одному - можна бути без маски, оскільки традиція та ритуал вимагає цього», - пояснив він.

Крім того, після проведення богослужіння до великої церкви можуть заходити відразу 2 людини, якщо церква маленька, то тільки по одному. Однак поліція не перевірятиме дотримання норм всередині храмів, але буде втручатися у разі виникнення конфліктних ситуацій.

«Ми в жодному разі не будемо заходити в храм і тим більше когось звідти виганяти. Якщо будуть грубі порушення закону - реагуватимемо відповідно до наших повноважень», - додав Клименко.

Нагадаємо, влада України посилює карантинні заходи з метою стримування пандемії коронавірусу COVID-19. Відповіжна постанова уряду опублікована у п'ятницю, 3 квітня.

Зазначимо, українцям з понеділка можна виходити на вулицю лише з документами і в масці. Глава уряду зазначив, що що жорсткі обмеження - це тенденція, до якої дедалі частіше вдаються держави по всьому світу.

Також Кабінет міністрів закликає українців утриматись від шашликів, від прогулянок парками на найближчі 3-4 тижні у зв'язку з посиленням карантину в Україні.

Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що у кінці квітня уряд поетапно послаблюватиме карантинні обмеження, якщо зменшиться кількість хворих на Covid-19.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: