Українцям, які «застрягли» в Ісландії, продовжили дозволи на перебування

Українцям, які «застрягли» в Ісландії, продовжили дозволи на перебування
В Ісландії дозволили іноземцям залишатися в країні без посвідки на проживання або візи до 1 червня 2020 року

Іноземним громадянам рекомендовано покинутиІсландію якомога швидше, терміном не пізніше 1 червня

В Ісландії дозволили іноземним громадянам, які не змогли вчасно покинути територію країни до закінчення термінів свого законного перебування через карантин, залишатися в країні без посвідки на проживання або візи до 1 червня 2020 року.

Про це повідомило Посольство України в Фінляндській Республіці та Республіці Iсландія (за сумісництвом) у групі допомоги громадянам України за кордоном під час пандемії Covid-19 «Захист українців в Фінляндії та Ісландії» в Facebook.

Тимчасове положення поширюється на іноземних громадян, які перебували в Ісландії до введення обмежень на поїздки 20 березня 2020 року (у Шенгенську зону і країни Євросоюзу) на підставі наступних документів: посвідки на проживання, термін дії якої закінчився або закінчується до моменту, коли можна виїхати з країни; візи, термін дії якої закінчився або закінчується до моменту, коли можна виїхати з країни.

Положення поширюється на осіб, яким не потрібна віза, але які продовжать перебування в Шенгенській зоні терміном понад 90 днів, перш ніж зможуть покинути країну.

Положення не поширюється на іноземців, що перебували в країні без законних підстав до 20 березня 2020 року, і не перешкоджає депортації з тієї чи іншої причини відповідно до положень Закону про іноземців.

У посольстві нагадали, що іноземним громадянам рекомендовано покинути країну якомога швидше, терміном не пізніше 1 червня 2020 року.

До слова, Ісландія стала першою країною, де на COVID-19 перевірили значну частину населення - 1%, або 3 787 осіб з 364 тисяч. При цьому вчені перевіряли не тільки пацієнтів з симптомами, а й просто людей з вулиці. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: