Головну редакторку «Слідства.Інфо» викликали на допит через запит Дубінському

Головну редакторку «Слідства.Інфо» викликали на допит через запит Дубінському
Анна Бабінець: у міністра Авакова розслідували всі резонансні злочини і добралися до журналістів-розслідувачів
Фото: Громадське

Анну Бабінець викликають на допит за те, що вона написала запит народному депутату Олександру Дубінському про його зв'язки з адвокатом Трампа

Головну редактору розслідувального агентства «Слідство.Інфо» Анну Бабінець викликали на допит у Нацполіцію через її запит нардепу від «Слуги народу» Олександру Дубінському.

Про це Бабінець написала у Facebook.

«У міністра Авакова розслідували всі резонансні злочини і добралися до журналістів-розслідувачів. Сьогодні отримала повістку від Нацполіції про виклик на допит», - написала вона.

За словами Бабінець, її викликають на допит за те, що в грудні вона написала запит народному депутату від «Слуги народу» Олександру Дубінському про його зв'язки з адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані.

«Тоді нардеп не відповів, а злякався і пішов до Авакова. І справа пішла - у Головне слідче управління», - написала вона.

Бабінець додала, що її викликає на допит слідча Ільміра Чередник, яка «ще пару місяців тому» дзвонила їй «як слідча по вбивству Павла Шеремета».

У «Слідстві.Інфо» заявили, що в листі, який надійшов на адресу редакції, зазначено, що «в ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні слідчої дії — допит в якості свідка» Анни Бабінець.

У листі зазначено, що журналістка має з'явитися 13 травня року о 10.00 до Головного слідчого управління Нацполіції.

У самій повістці наведені тільки номер кримінального провадження без деталей, чого саме вона стосується. Також зазначено, що мова йде про правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 163 Кримінального Кодексу України (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер).

У ще одному листі, підписаному тією ж слідчою Ільмірою Чередник, перераховані питання, на які має відповісти агентство.

Питання стосуються запиту на інформацію, спрямованого Дубінському в грудні 2019 року. Вони стосувалися можливих зустрічей з фігурантами справи про імпічмент Трампа. Зокрема, про можливі контакти з Джуліані.

Такий запит, отримав і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, і ще 12 посадових осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: