ГПУ оголосила про підозру одіозним екс-керівникам Вищого госпсуду

ГПУ оголосила про підозру одіозним екс-керівникам Вищого госпсуду
Артур Ємельянов та Віктор Татьков

Ємельянов і Татьков в 2011-2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру колишнім голові та заступнику Вищого господарського суду України (а нині суддям цього суду) Артуру Ємельянову та Віктора Татькову у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1 КК України. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Слідство має докази того, що ці особи в 2011-2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Досліджується близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень в господарчих судах всіх інстанцій», - написав він.

6_02

Прес-служба Генпрокуратури повідомляє: «Як встановлено у ході слідства зазначені особи у період 2011 – 2014 років, перебуваючи на керівних посадах у системі Господарських судів України, використовуючи своє службове становище здійснювали втручання в діяльність суддів з метою перешкоджання належного виконання ними своїх службових обов’язків та з метою домогтися винесення ними неправосудних рішень, а також здійснювали незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду з метою здійснення розподілу справ (заяв) на попередньо визначених ними суддів».

На цей час у кримінальному провадженні вживаються заходи щодо обрання стосовно підозрюваних запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває, проводиться комплекс слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на повне і всебічне з’ясування всіх обставин зазначених злочинів, а також перевірки підозрюваних на причетність до інших протиправних дій.

Читайте також статтю «Главкома» про «люстрацію» Ємельянова та Татькова

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: