ГПУ викликала на допит екс-міністра Злочевського

ГПУ викликала на допит екс-міністра Злочевського
Екс-міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський

Екс-міністра чекають у ГПУ 23 січня

Генеральна прокуратура України (ГПУ) викликала на допит у середу 23 січня колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського.

Про це повідомляє Главком з посиланням на повістку, опубліковану на сайті ГПУ.

Як зазначається, Злочевського чекають в прокуратурі 23 січня об 11:00.

«Вам необхідно з'явитися 23.01.2019 року об 11:00 до слідчого з особливо важливих справ слідчого відділу управління особливо важливих справ Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України Гайдару В.А. за адресою: м .Київ, ул.Резніцкая, 13/15, каб.808-в», - йдеться в тексті повістки.

Повідомляється, Злочевського викликали для участі в проведенні слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні №12013220540000400 від 31.01.2013 за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації), ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та іншими статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження у справі про незаконну видачу ліцензій в 2010-2012 роках фірмами, пов'язаними з тодішнім міністром екології Миколою Злочевським.

Навесні цього року нардеп-утікач Олександр Онищенко, що перебуває в розшуку, оприлюднив частину запису розмови, як він стверджує, за участю президента Порошенка, що стосується екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Нардеп заявив, що був переговорником олігарха Ріната Ахметова і Злочевського на переговорах з Порошенком. Онищенко увімкнув запис, на якому чути голос, схожий на голос президента. На цьому записі йдеться про прохання закрити справу проти Злочевського.

Натомість керівник фракції БПП Артур Герасимов заявив, що не буде коментувати оприлюднені записи Онищенка, назвавши це «фейком».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: