Плівки Онищенка: нардеп вперше включив запис розмови з Порошенком

Плівки Онищенка: нардеп вперше включив запис розмови з Порошенком

Нардеп заявив, що був переговорником Ахметова в розмові з Порошенком

Нардеп-утікач Олександр Онищенко заявив, що був переговорником олігарха Ріната Ахметова і екс-міністра екології Миколи Злочевського на перемовинах з президентом України Петром Порошенком.

Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.Тиждень.

Онищенко увімкнув запис, на якому чути голос, схожий на голос президента. На цьому записі йдеться про прохання закрити справу проти Злочевського.

«Я передбачав заздалегідь своє майбутнє, щоб захистити себе. У мене не було мети записувати Порошенка або змістити його з влади. Я це робив, оскільки я вже передбачив свою долю. У 2015 мені повідомили, що кримінальну справу вже порушено. Я передбачав це, виходячи з прикладів персон, яких переслідував Порошенко. І навіть проти кого я виконував певні інструкції. Вже ясна була моя доля. Можна сказати, мені зробили попереджувальний постріл, коли обшукали офіс у березні. У 2015 порушили справу. Після виборів. У березні, перед моїм днем народження, мене відвідали, щоб показати свою силу, а запустили це все в червні. Все було поетапно. Я розумів, до чого йду. Тим більше, ситуації з усіма бізнесменами були при мені. Ахметов, Злочевський. Я був їхнім представником. І вже на той момент розумів мету людини і те, до чого вона прагнула», - розповів Олександр Онищенко.

Нагадаємо, НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із Укргазвидобування у грудні 2015 року.

За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи понад 1,6 мільярдами гривень, отриманими від реалізації природного газу. Це спричинило збитки Укргазвидобування в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у «газовій схемі» 29 осіб. Наразі 7 осіб, серед яких організатор схеми — народний депутат Олександр Онищенко, перебувають у розшуку. 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

16 січня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу прокуратури та визнав законність подання запиту про екстрадицію нардепа Олександра Онищенка.

Як повідомлялося, 18 грудня Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно Онищенка та 5 його поплічників. 

Зазначимо, що Іспанія розпочала процедуру екстрадиції розшукуваного народного депутата Олександра Онищенка. Іспанський суд зобов’язав Онищенка з’являтися до суду кожного місяця.

Якщо Онищенко не з‘явиться до іспанського суду, то це може бути підставою для оголошення його у розшук у країнах Європи, зазначає прокурор.

5 липня 2016 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. 27 липня Луценко підписав повідомлення про підозру депутатові Онищенку.

Наприкінці лютого 2017 Вищий адміністративний суд відмовився повертати Онищенку депутатську недоторканність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: