Громадяни так і не побачили справжніх статків чиновників, схованих у офшорах, - депутат

Громадяни так і не побачили справжніх статків чиновників, схованих у офшорах, - депутат
Ігор Гринів

Гринів зазначив, що справжні гроші можновладців заховані в офшорах

Ніхто з високопосадовців, які вже подали е-декларації, не задекларував свої офшорні компанії. Про це заявив голова фракції БПП Ігор Гринів в інтерв’ю «Главкому».

«Де офшорні кампанії? Хто їх задекларував? Всі розуміють, що справжні гроші там, навіть не в країні?», - зазначив він.

На його думку, всі побачили, що декларування не рятує від корупції. «Оці мільйони в готівці. Чи можуть вони бути записані на папері, а отримані як хабарі в майбутньому? Можуть», - вважає Гринів.

Він зазначив, що електронне декларування показало, що фактично відбулася легалізація капіталів. «У збочений спосіб, зовсім не так, як це мало б бути. Не в тих масштабах. Але вона відбулася. Легалізація без амністії, зважте. Бо, і це друга річ, суспільство дізналося, що є не просто недосяжно багаті – і їх мало, це так звані олігархи, які вже стали міфічними фігурами у громадській свідомості. А є ще й інші заможні люди. І вони є владою», - сказав Гринів.

При цьому він підкреслив, що «декларування це точно правильний шлях до цивілізованого суспільства», «але це стратегічно правильно, тактично дуже багато недоліків».

«І питання зараз тільки в тому, країна зможе розвиватися далі і це стане поштовхом внутрішнім, чи нас знову відкине на сто років назад», - підсумував Гринів.

Нагадаємо, 30 жовтня о 24:00 в Україні завершився перший етап е-декларування. На першому етапі електронного декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб було подано 103 046 щорічних декларацій.

Як повідомлялося, опитування на сайті «Главкома» показує, що оприлюднення декларацій політиків у більшості викликало відчай та злість.

Читайте також статтю «Главкома» «Плебеї, викусіть! Е-декларації подано – і що далі?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: