Гройсман доручив розібратися щодо обшуків «Нової пошти»

Гройсман доручив розібратися щодо обшуків «Нової пошти»

Прем'єр доручив Міністерству юстиції спільно з бізнес-омбудсменом та урядовим офісом інвестицій проаналізувати ситуацію щодо обшуків у поштовій компанії

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Мін'юсту, офісу бізнес-омбудсмена та офісу підтримки інвестицій проаналізувати випадки проведення обшуків в офісах «Нової пошти».

Про це повідомляє прес-центр урядового порталу. 

Очільник Кабміну також доручив підготувати засідання спеціальної комісії, утвореної в рамках моніторингу виконання закону про захист бізнесу «маски-шоу-стоп».

«Минулого тижня відбулася низка обшуків у представників українського бізнесу. Я хочу сказати, що буду захищати легальний, офіційний бізнес. Нам потрібно розібратися, що відбувається», - наголосив Гройсман.

За його словами, певні висновки варто робити лише у кожному окремому випадку. Він додав, що найближчими тижнями уряд проведе засідання з метою перевірки, чи використовувався тиск у тих ситуаціях.

Нагадаємо, обшуки у «Новій пошті» пройшли 16 березня

Генеральний прокурор Юрій Луценко взяв під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами «Нової пошти» (НП) та інших споріднених підприємств з ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212 КК України.

Раніше 14 березня співробітники Національного антикорупційного бюро України провели обшук в управлінні Державної міграційної служби у Київській області.

А 12 березня співробітники СБУ провели понад 25 обшуків у осіб, які підозрюються у проведенні антиукраїнських акцій на користь країні-агресору. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: