Ірина Геращенко закликала не допустити реваншу Москви на виборах в Україні

Ірина Геращенко закликала не допустити реваншу Москви на виборах в Україні
Дуже важливо, що завдяки посиленню української армії ми змогли повернути частину наших територій, - Геращенко

Перший віце-спікер: Мета Москви не тільки поставити своїх маріонеток на Донбасі, її мета – вся країна

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила під час засідання Ради регіонального розвитку наголосила, що ключовим питанням є питання миру. «І не можливо майбутнє України без українського Криму, і без українського Донбасу»,- підкреслила вона.

«Ви знаєте мене дуже тішить, що всі кандидати і кандидатки в президенти, яких тільки в сесійній залі я нарахували більше п’яти десятків, зараз змагаються і рвуть на собі вишиванки, хто ж більший євро- і євроатлантичний інтегратор, і хто більше прагне миру на Донбасі», - сказала Ірина Геращенко.

Вона додала: «Але є одне «але» як то кажуть. Дехто з них пропонує мир будь-якою ціною, навіть капітуляції».

Геращенко наголосила, що президент стоїть на іншій позиції – мир через перемогу, тільки через перемогу, жодної капітуляції. «Але через перемогу політико-дипломатичним шляхом»,- додала перший віце-спікер.

«Тому що безвідповідальними є всі ці заклики деяких кандидатів і диванних експертів, які жодного дня не були на Донбасі, жодного дня не служили в армії, але говорять про наступ. Очевидно, що ми не можемо кидати в топку розв’язаної Російською Федерацією війни, тисячі життів українських військових і сотні тисяч життів українських цивільних», - підкреслила Геращенко. Вона додала, що Україна буде перемагати через посилення української армії і політико-дипломатичним шляхом.

Перший віце-спікер також зауважила, що є дуже багато критиків Мінських угод. «Що ж дали ці Мінські угоди? Дуже просто, перше – вони зупинили повномасштабний наступ. Я закликаю всіх вас, дорогі колеги, знайти час і відвідати новий Меморіал встановлений в Міністерстві оброни, де є дзвін і імена всіх загиблих українців. Так от є дні, коли цей дзвін б’є по 160 разів. Це означає, що в цей день 160 хлопців полягло. А є дні, щасливі дні, коли він мовчить», - сказала вона, додавши, що цей дзвін мовчить завдяки Мінським угодам.

«Дуже важливо, що завдяки посиленню української армії, ми змогли вже відбити і повернути частину наших територій. Ми так само, завдяки кураторству, посередництву президента, його дипломатів, всіх причетних змогли звільнити сотні українських заручників», - зазначила Ірина Геращенко.

«Нинішньої неділі відбувся фарс, організований Кремлем на окупованих територіях Донбасу, який називався псевдовибори. Чому цей фарс настільки небезпечний? Це повністю повторення 2014 року, коли через псевдовибори, організовані Москвою, не тільки були зірвані мирні переговори в Мінську, але й потім відбулася значна дестабілізація на фронті. Відбулося загострення безпекової і політичної ситуації», - наголосила вона.

За її словами, мета Москви не тільки поставити своїх маріонеток на Донбасі, її мета – вся Україна. «Є політичні сили, які закликають нас до прямих перемовин з Донецьком і Луганськом. Перемовин з ким? З маріонетками? Навіщо говорити з Буратінами, якщо за ними стоїть Карабас-Барабас. І мета кремлівського Карабаса-Барабаса зробити тут «поле чудес». Через «поле чудес» обрати свого кишенькового президента України, з яким потім домовлятись про здачу України», - сказала Ірина Геращенко.

Вона додала: «Ми хочемо передати Карабасу-Барабасу в Кремлі, що не буде ніяких виборів за сценарієм Кремля. І президента, і наступний парламент буде обирати виключно український народ».

Ірина Геращенко також зазначила, що коли ми слухаємо нові стратегії миру і повернення Донбасу і Криму, чути, скільки там є теорії і жодного слова реальності. «Коли нам говорять про повернення до Будапештського формату, так вибачте – Будапештський меморандум був підписаний Росією, він просто не виконується Москвою», - додала вона.

«Можна пропонувати «марсіанський» формат, який завгодно, але він буде нульовим, якщо там поруч не буде сидіти Росія, якщо вона не сяде за цей стіл переговорів і якщо вона не буде відповідати за свої злочини. Дуже важливо в цих переговорах з Карабасом-Барабасом не лишатися наодинці, а мати поруч наших європейських партнерів з «Нормандського формату», які щодня будуть говорити Путіну, що: то є твоя відповідальність», - продовжила Геращенко.

На її думку, саме тому президент Росії зараз уникає зустрічей в «нормандського форматі», яку можна було б провести 11 листопада в Парижі. «У Парижі була зустріч «Нормандської трійки». Чому з неї втік Путін? Тільки тому, що там потрібно відповідати на дуже незручні питання: що твої війська роблять на Донбасі? хто вбиває українців? чому ти вкрав український Крим? Саме тому Путін прагне нової української влади. Наша з вами задача - зупинити реванш, не дати можливості реалізувати російський сценарій на виборах», - підкреслила перший віце-спікер.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: