Італійські ЗМІ повідомили подробиці про вербувальників бойовиків на Донбасі

Італійські ЗМІ повідомили подробиці про вербувальників бойовиків на Донбасі
Зліва - Антоніо Катальдо. Він мав досвід війни в Лівії
Фото: lastampa.it

Розслідування генуезької прокуратури стосується загалом 15 осіб

Італійські карабінери ідентифікували вербувальників найманців для участі у бойових діях проти української армії на Донбасі як прибічників ультраправих організацій, і зокрема «Ліги» - однієї з керівних нині партій в Італії.

Про це пише італійське видання La Stampa.

Розслідування генуезької прокуратури стосується загалом 15 осіб. Правоохоронцям вдалося арештувати трьох вербувальників, у двох з яких громадянство Албанії та Молдови.

Щодо ще трьох людей, які, швидше за все, на даний час перебувають на Донбасі, був застосований заочний арешт.

Правоохоронці за постами у соцмережі Андреа Пальмері, одного з колишніх активістів ультраправої організації «Бульдоги», з’ясували, що він займається вербуванням і фінансуванням проросійських найманців у зоні конфлікту на сході України. Пальмері і зараз, ймовірно, перебуває в Росії або на Донбасі.

Другий - колишній солдат, 34-річний Антоніо Катальдо. Він мав досвід війни в Лівії, де він був викрадений і звільнений у 2008 році, навчався в Росії та пройшов курси на Панамі.

У списку підозрюваних також Габріеле Каругаті, колишній охоронець торгового центру, син лідера «Ліги» в муніципалітеті Кайрате: у соцмережі  Facebook він пише, що мешкає у Донецьку, та демонструє фото у камуфляжі.

Серед підозрюваних рекрутерів - заарештований Владімір Вербічі та жінка російського походження з молдовськими паспортами. Ще один затриманий - громадянин Албанії.

Нагадаємо, у посольстві України в Італії повідомили, що в ніч на 1 серпня правоохоронними органами Італії було викрито організовану злочинну групу, яка займалася вербуванням та фінансуванням осіб для участі у бойових діях на Донбасі на боці проросійських сил.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: