Ізраїльський політолог: Вашингтон поставив Москві мат

Ізраїльський політолог: Вашингтон поставив Москві мат

Вашингтон поставив Москві мат

Авраам Шмулевич: вийшовши з Угоди про ліквідацію ракет малої та середньої дальності, Трамп заганяє Путіна у нову гонку озброєнь

Президент Інституту східного партнерства (Єрусалим), ізраїльський політолог Авраам Шмулевич вважає, що останнє велике турне радника президента США з національної безпеки Джона Болтона мало показати Росії, що Америка змінює вектор своєї політики. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

На думку експерта, «Москва може приєднатися до цієї політики на правах молодшого партнера або перейти в розряд супротивників США. Тоді США будуть ставитися до Росії вже як до противника».

Шмулевич додав, що Американська адміністрація вже зробила кілька різких кроків. «Вони вийшли з ДРСМД (Договір про ліквідацію ракет малої і середньої дальності). Це просто мат Росії. Гонка озброєнь свого часу зруйнувала Радянський Союз. У Росії за такого розвитку подій просто немає жодних шансів», - зазначає ізраїльський політолог.

Шмулевич звертає увагу, що Росія першою почала провокувати США на такі дії. Зокрема, експерт нагадує, слова, які прозвучали з вуст кремлівського пропагандиста Кисельова на ТБ про те, що Росія перетворить Америку в радіоактивний попіл. «Американці  сприйняли це дуже серйозно», - вважає політолог.

«І тепер США відповіли. Але вже на іншому рівні. Одна справа, коли це говорить людина цивільна, хоч і такий відомий пропагандист, як Кисельов. Інша справа, коли про превентивний удар по території Росії говорять генерали Пентагону, вищого політичного і військового керівництва», - наголошує Шмулевич.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що зустріч Дональда Трампа та президента РФ Володимира Путіна у Парижі в листопаді буде, ймовірно, нетривалою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: