Єврокомісія включила Саудівську Аравію у «чорний список» фінансування тероризму - ЗМІ

Єврокомісія включила Саудівську Аравію у «чорний список» фінансування тероризму - ЗМІ
Прапор Саудівської Аравії

Крім шкоди репутації, включення в список ускладнює фінансові відносини з ЄС

Європейська комісія включила Саудівську Аравію в список країн, що становлять загрозу для ЄС через слабкий контроль за фінансуванням тероризму та відмиванням грошей.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

«Список країн, які становлять загрозу для ЄС через проблеми з фінансуванням тероризму та відмиванням грошей, на сьогодні налічує 16 країн, включаючи Іран, Ірак, Сирію, Афганістан, Ємен і Північну Корею. Цього тижня він був оновлений, і Саудівська Аравія стала однією з країн, доданих до нього», - йдеться в повідомленні.

Наразі список конфіденційний.

Крім шкоди репутації, включення в список ускладнює фінансові відносини з ЄС. Банки спільноти повинні проводити додаткові перевірки платежів, до яких причетні особи з перерахованих юрисдикцій.

Попереднє рішення про розширення списку ще мають схвалити 28 держав ЄС. Наступного тижня, як очікується, рішення буде ухвалене офіційно.

Як відомо, Центральне розвідувальне управління США дійшло висновку, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що розслідування справи вбивства Хашоггі має бути міжнародним.

Туреччина передала записи, що стосуються вбивства саудівського журналіста, Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великобританії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: