Євросоюз не вважає війну в Сирії завершеною, — Могеріні

Євросоюз не вважає війну в Сирії завершеною, — Могеріні
Федеріка Могеріні

ЄС бачить єдиний шлях для мирного процесу в Сирії — і це переговори в Женеві

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що в Брюсселі не вважають війну в Сирії завершеною.

Про це повідомляє DW.

«Ми дуже добре знаємо, що бої в Сирії тривають, а мирні жителі страждають від нападів», — сказала Могеріні.

За її словами, немає жодних «справжніх приводів» погодитися з тим, що сирійська війна дійшла кінця, а ситуація може найближчим часом нормалізуватися.

Могеріні також додала, що ЄС бачить єдиний шлях для мирного процесу в Сирії — і це переговори в Женеві, які відбуваються під патронажем ООН.

Нагадаємо, днями Путін заявив, що у Сирії повністю переможені представники «Ісламської держави». 

Росія почала військову кампанію в Сирії в 2015 році. Російська авіація підтримує армію режиму президента Сирії Башара аль-Асада і завдає ударів по озброєній опозиції. США і низка західних країн звинувачують Асада у військових злочинах і закликають Росію відмовитися від його підтримки.

Міжнародні організації звинувачували Росію в ударах по цивільних об'єктах, зокрема лікарнях, а режим Башара Асада - у використанні хімічної зброї, що спричинило масштабні жертви серед цивільного населення. Зокрема, 6 грудня 2017 року російська авіація завдала удару по селу на східному березі річки Євфрат на сході Сирії, в результаті чого загинув щонайменше 21 мирний житель, включаючи дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: