Керівник столичної швидкої скаржиться, що лікарі переходять на роботу в супермаркети і заправки

Керівник столичної швидкої скаржиться, що лікарі переходять на роботу в супермаркети і заправки

Просто поверніть лікарям швидкої нормальну зарплату, - Вершигора

В Україні чимало середніх медичних працівників пішли зі швидкої допомоги працювати в супермаркети, заправки, «макдональдси», приватні медичні фірми, аптеки. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів головний лікар Київської швидкої допомоги Анатолій Вершигора.

«Просто поверніть нам нормальну зарплату. Скажіть, якщо змінять фельдшера на парамедика, а водія зроблять медичним техніком з тією ж самою зарплатою, чи вирішиться питання екстреної медичної допомоги? Ніхто сьогодні не кричить, що всі бригади повинні бути з лікарями – у нас є і лікарські, і фельдшерські, і досвід показує, що і фельдшер може з усім справитись. Але парамедик – це ж не лікар і не фельдшер, він не може надавати медичну допомогу», - зазначив він.

За словами Вершигори, один з керівників екстреної служби штату Каліфорнія під час свого візиту в Україну публічно заявив, що деякі елементи української екстреної служби будуть впроваджені в Штатах: там будуть вводити лікарські бригади. «Вони зрозуміли, що це покращує допомогу, а ми чомусь хочемо зробити все навпаки. До того ж, якщо ми надаємо допомогу на місці, це буде коштувати дешевше, ніж везти пацієнта до стаціонару, де одразу додаються «готельні послуги», - підкреслив він.

Вершигора також підкреслив – в Україні немає таких лікарень, куди б можна було привезти і залишити пацієнта. «У нас же немає лікарень інтенсивного лікування. Ми привозимо пацієнта до тієї ж лікарні швидкої допомоги – а там немає ані чергового офтальмолога, ані чергового отоларинголога», - пояснив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: