Керівник «Суспільного» пояснив, чому UA:Перший проігнорував трансляцію Хресного ходу за помісну церкву

Керівник «Суспільного» пояснив, чому UA:Перший проігнорував трансляцію Хресного ходу за помісну церкву
Зураб Аласанія

Зураб Аласанія каже, що 9 з 10 українців не є прихожанами жодної церкви

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія пояснив, чому телеканал «UA:Суспільне» не транслював хресний хід, учасники якого молились за надання Вселенським патріархатом Томосу про автокефалію Українській православній церкві. Відповідну заяву він розмістив у коментарях до посту в Facebook експерта Діани Дуцик.

За його словами, Україна є світською державою і церква відділена від неї і всі релігійні організації є автономними, а більшість жителів України не є вірянами чи прихожанами тієї чи іншої церкви взагалі.

«В Україні існують декілька десятків офіційно зареєстрованих церков і конфесій, і ще декілька десятків неофіційних. Всі вони борються за доступ до людей (методи - різні, м’яко кажучи) … Більшість жителів України не є вірянами чи прихожанами тієї чи іншої церкви взагалі. Більшість - не просто переважна, а 9 з 10. В такий ситуації меншість за демократичними нормами, має мати можливість доступу до бажаної церкви (і така можливість забезпечена - як на цифровій платформі НСТУ, так і на радіо і каналі Культура) … Сценарій всіх заходів сьогоднішнього дня написаний і втілюється Сергієм Проскурнею. Що означає максимально домінуючу присутність «першої пари» в усіх трансляціях, що ти ж сама, після закінчення дійства, позначила б як «Суспільне знов перетворюється на державне телебачення і піарить президента» … Мовна і релігійна теми настільки чутливі, що ніколи не можуть бути предметом обговорення рівня «зрада-перемога», - розгорнуто пояснив керівник Суспільного.

Аласанія додав, що релігійна хода висвітлювалася «цілком і повністю» на каналі Культура Суспільного мовника, на радіо та на цифровій платформі Суспільного мовника, зокрема у Facebook.

Нагадаємо, 28 липня Україна відзначає 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Президент Петро Порошенко наголосив, що мільйони українців прагнуть і очікують якнайшвидшого визнання автокефалії Православної церкви в Україні – великої за кількістю вірних, але рівної до інших помісних православних церков.

Представник його всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія митрополит Гальський Еммануїл наголосив, що Вселенський патріархат «не полишить чад своїх українських необороненими і на призволяще кинутими».

Участь у хресній ході до хрещення Київської Русі взяв президент Петро Порошенко

Читайте також матеріали «Главкому»

На війну з Томосом. Як Московський патріархат своє військо Києвом водив

Хресний хід Української православної церкви та VIP-молебен на Володимирській гірці: найяскравіші моменти (фоторепортаж)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: