Хресний хід Української православної церкви та VIP-молебен на Володимирській гірці: найяскравіші моменти (фоторепортаж)

Хресний хід Української православної церкви та VIP-молебен на Володимирській гірці: найяскравіші моменти (фоторепортаж)
Хресний хід Української православної церкви, 28 липня 2018 року

Україна відзначає 1030-річчя від дня хрещення Київської Русі

Сьогодні, 28 липня 2018 року, у Києві відбувся хресний хід Української православної церкив (Київського патірархату) «Молитва за Україну та Українську помісну православну церкву».

Очолив хресний хід Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Також до масштабного заходу, на який прийшли декілька тисяч українців, приєднався президент України Петро Порошенко та перша леді Марина Порошенко.

Колона з віруючими пройшла центральними вулицями столиці, від Володимирського собору до парку Володимирська гірка, де сьогодні вранці відбулися державні урочистості

Перед початком ходи патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив святкову літургію у Володимирському соборі.

Нагадаємо, 28 липня Україна відзначає 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Президент Петро Порошенко наголосив, що мільйони українців прагнуть і очікують якнайшвидшого визнання автокефалії Православної церкви в Україні – великої за кількістю вірних, але рівної до інших помісних православних церков.

Представник його всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія митрополит Гальський Еммануїл наголосив, що Вселенський патріархат «не полишить чад своїх українських необороненими і на призволяще кинутими».

 Читайте та дивіться матеріали «Главкому»: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: