Клімкін: ЄС введе нові санкції через псевдовибори на Донбасі

Клімкін: ЄС введе нові санкції через псевдовибори на Донбасі

«Це буде спеціальним пунктом на порядку денному Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ для обговорення цих подій», – вважає міністр

Павло Клімкін прогнозує запровадження санкцій ЄС проти організаторів незаконних виборів на окупованій частині Донбасу. Про це міністр закордонних справ України заявив після спільного з єврокомісаром з питань європейської політики сусідства та розширення Йоганнесом Ганом покладання квітів на алеї Героїв Небесної сотні, повідомляє Радіо Свобода.

«Це ми щойно обговорювали з Йоганнесом Ганом. Це буде спеціальним пунктом на порядку денному Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ для обговорення цих подій. Будуть вжиті заходи, але, звичайно, я не можу заздалегідь говорити за Європейський cоюз, але будуть узгоджені дії, не лише політичні заяви», – вважає Клімкін.

Раніше кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк повідомив, що міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять ситуацію в Україні на зустрічі 19 листопада в Брюсселі.

Як повідомлялося, російська окупаційна адміністрація на Донбасі призначила на 11 листопада, так звані, вибори на території ОРДЛО.

Голова СБУ закликав жителів в ОРДЛО ігнорувати «вибори» 11 листопада.

Європейський cоюз та ОБСЄ засудили заплановане проведення так званих виборів на окупованому Донбасі, які порушують міжнародне право та Мінські домовленості. До такої позиції приєдналися і європейські лідери разом зі США.

Посольство США 7 листопада закликало жителів сходу України бойкотувати «вибори», що на окупованих територіях організовують бойовики, яких підтримує Росія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: