Клімкін назвав умови для подвійного громадянства в Україні

Клімкін назвав умови для подвійного громадянства в Україні
Подвійне громадянство практикують в деяких країнах Європи

Зараз українське законодавство прямо забороняє подвійне громадянство для державних службовців

Подвійне громадянство в Україні може бути тільки за чітких умов. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові у вівторок, 30 жовтня.

«Зараз ми в Україні повинні почати громадську дискусію про можливість бути громадянином декількох країн, потрібно чесно це сказати», - сказав міністр, зазначивши, що про подвійне громадянство з Росією не може і йтися.

«Ті, у кого є російські паспорти, нехай їх здають, всі інші - давайте розмовляти. Подвійне громадянство може бути тільки за чітких умов. Його не зможуть мати військові командири, воно не дає можливості обіймати певні посади», - додав міністр.

Він нагадав, що подвійне громадянство практикують в деяких країнах Європи. «А у нас його носії порушують законодавство, хоча це ще не означає, що вони - злочинці. В АТО загинули щонайменше 11 громадян Угорщини (жителів Закарпаття з подвійним громадянством - ред.)», - зазначив Клімкін.

Зараз українське законодавство прямо забороняє подвійне громадянство для державних службовців. Раніше міністр зазначав, що ця норма повинна залишатися чинною.

Раніше Клімкін заявив, що в Україні назріла необхідність дискусії з питання подвійного громадянства. За його словами, в країні десятки або навіть сотні тисяч людей мають паспорти сусідніх країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: