Клімкін викликав посла України в Сербії на серйозну розмову

Клімкін викликав посла України в Сербії на серйозну розмову
Посол України в Сербії Олександр Александрович

Напередодні дипломат заявив, що Сербія не вживає достатньо зусиль, щоб перешкоджати своїм громадянам в участі в конфлікті на Донбасі на боці бойовиків

Міністерство закордонних справ України викликало посла України в Сербії Олександра Александровича на консультації щодо уникнення використання громадян Сербії як найманців.

Про це на своїй сторінці у Twitter написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Викликав посла в Сербії Олександра Александровича на консультації щодо дотримання міжнародного права та уникнення використання громадян Сербії у якості найманців», - написав Клімкін.

Нагадаємо, посол України в Сербії Олександр Александрович заявив, що Сербія не вживає достатньо зусиль, щоб перешкоджати своїм громадянам в участі в конфлікті на Донбасі на боці бойовиків.

2 листопада державний секретар міністерства закордонних справ Республіки Сербія Івіца Тончев назвав заяви посла України у Белграді неприйнятними.

Варто зазначити, що у жовтні голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що у лавах незаконних збройних формувань «ЛНР» з початку АТО воювали понад три сотні громадян Сербії.

Лідер проросійської Сербської радикальної партії Воїслав Шешель закликав уряд оголосити персоною нон ґрата посла України в Белграді Олександра Александровича.



 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: