Сербія просить Україну вгамувати свого посла

Сербія просить Україну вгамувати свого посла

Сербія обурена заявами українського посла Олександра Александровича

Державний секретар міністерства закордонних справ Республіки Сербія Івіца Тончев назвав заяви посла України у Белграді Олександра Александровича неприйнятними. Про це йдеться у заяві сербського урядовця, оприлюдненій у четвер на сайті МЗС Сербії.

Зі слів Тончева, основна роль послів - зробити все для поліпшення двосторонніх відносин, насамперед політичних і економічних, а також всіх інших форм співробітництва.

«Посол України в Сербії, високоповажний Олександр Александрович, схоже, це постійно забуває, оскільки вся його діяльність зводиться до марних спроб порушити відносини між Республікою Сербією і Російською Федерацією», - додав Тончев.

Він назвав останні інтерв’ю Александровича «скандальними», а викладені твердження «нічим не підкріпленими». «Добре, що інтерв'ю тривало недовго, оскільки Сербію, ймовірно, звинуватили б в провокації Другої світової війни, звичайно, у співпраці з Москвою», - заявив Тончев.

Держсекретар МЗС країни заявив також, що посол Александрович «постійно політизує» ймовірну участь сербських добровольців в збройному конфлікті на сході України, вказавши, що «громадяни України брали участь у війнах на території колишньої СФРЮ, і Республіка Сербія ніколи офіційно не дорікала Києву». «Сербія поважає територіальну цілісність України і як і раніше прихильна політиці якомога кращих двосторонніх відносин», - додав він.

«З огляду на те, що часто повторювані зауваження міністерства закордонних справ Республіки Сербії послу України присвятити свою енергію досягненню завдань, викладених у Віденській конвенції про дипломатичні відносини, не мали ніякого ефекту, ми тим самим хочемо звернутися до Міністерства і уряду України вказати йому на неприпустимість такої подальшої поведінки, щоб не змушувати нас робити звичайні в таких випадках кроки», - сказав держсекретар МЗС Сербії.

Нагадаємо, посол України в Сербії Олександр Александрович заявив, що Сербія не вживає достатньо зусиль, щоб перешкоджати своїм громадянам в участі в конфлікті на Донбасі на боці бойовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: