Посол: Сербія ігнорує участь своїх громадян у боях на Донбасі на боці бойовиків

Посол: Сербія ігнорує участь своїх громадян у боях на Донбасі на боці бойовиків
Бойовики в зоні АТО

За словами українського посла, ніхто з сербських громадян не був ув’язнений за найману діяльність проти України

Сербія не вживає достатньо зусиль, щоб перешкоджати своїм громадянам в участі в конфлікті на Донбасі на боці бойовиків, сказав посол України в Сербії Олександр Александрович в інтерв'ю виданню Balkan Insight.

«Сербія не робить достатньо, щоб вирішити це питання», – сказав Александрович і додав, що Київ неодноразово попереджав Сербію про цю проблему, але безрезультатно.

Посол зазначив, що така діяльність вважається тероризмом в Україні. Але Сербія, за словами Александровича, продовжує ігнорувати цю проблему. Він вважає, що нинішні зв'язки між сербами і Росією є перешкодою для вирішення цієї проблеми.

Александрович сказав, що деякі з цих бійців, повернувшись до Сербії, ризикують «стати лідерами пропагандистської діяльності та спонукати інших брати участь у війні або збройних конфліктах в інших країнах».

Видання повідомляє, що деякі сербські найманці, які повернулися додому в 2016 році, були арештовані, але потім справи проти них були припинені.

«Йдеться про застосування сербського закону, який повинен покарати громадян Сербії, які беруть участь у війнах або конфліктах за кордоном», – сказав посол України в Сербії.

 «Ніхто з сербських громадян не був посаджений у в'язницю за свою найману діяльність проти України. Якщо я помиляюся, я пропоную сербському уряду спростувати мої слова», – наголосив посол.

Як повідомляв «Главком», у жовтні Росія безкоштовно передала Сербії шість винищувачів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: