Колишній керівник Митниці дивується, чому правоохоронці досі не розібрались з інформацією про контрабанду «групи Ореста Фірманюка»

Колишній керівник Митниці дивується, чому правоохоронці досі не розібрались з інформацією про контрабанду «групи Ореста Фірманюка»

Костянтин Лікарчук обіцяє поступово розповідати про контрабандні схеми на Митниці

Костянтин Лікарчук, колишній заступник голови ДФС, в інтерв’ю «Главкому» нагадав, що правоохоронці досі не дали відповідь на інформацію щодо так званої структури групи Ореста Фірманюка, яка, за переконанням Лікарчука, займається контрабандою під прикриттям голови ДФС Романа Насірова та начальника Головного управління внутрішньої безпеки ДФС Юрія Шеремета.

«У нас контрабандистів багато, і я потрошку буду надалі давати інформацію, якою володію, - додав Лікарчук, відповідаючи на запитання, звідки в нього інформація про контори, що здійснюють контрабандні схеми на Митниці.

«Розумієте, робота в ДФС в цьому напрямку передбачає певну оперативну складову. Тому в мене залишилось дуже багато контактів і в ДФС, і в інших структурах», - пояснив колишній чиновник.

Він також пояснив, що інформацію отримує не лише з ДФС. «До мене надходить доволі багато інформації. Навіть якщо я про це не прошу», - зазначив Лікарчук.

Сам екс-заступник голови ДФС із цією інформацією не звертався до правоохоронних органів, адже вважає, що «наша правоохоронна система не є настільки ефективною, щоб подавати туди цю інформацію». «Та по Насірову, по ситуації з Шереметом я ходив на допити до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро. Це було два місяці тому, і поки що нічого не змінилось. Подавати зайві документи не вважаю за потрібне доти, доки люди не розібралися з очевидним», - зазначив Лікарчук.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: