Лікарчук: Те, що зробив Калєтнік, поклало початок кінця Митниці

Лікарчук: Те, що зробив Калєтнік, поклало початок кінця Митниці

На думку екс-глави ДФС, Митниці не існує після того, як група людей з оточення Януковича-молодшого перетворили її на базар під керівництвом Калєтніка

Колишній керівник Державної митної служби України Ігор Калєтнік зробив із митниці бізнес. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив Костянтин Лікарчук, екс-заступник голови Державної фіскальної служби.
Він не розділяє думки деяких митників, що найсистемніша робота на Митниці відбувалась саме за часів Калєтніка. «Те, що зробив Калєтнік з Митницею, поклало початок кінця самої митної системи. Вони зробили з Митниці бізнес. І на цей бізнес в якийсь момент роззявила рота група людей з оточення Януковича-молодшого. Вони державну установу перетворили на базар під керівництвом Калєтніка. В результаті Митницю знищили», - зазначив Лікарчук.
На його думку, зараз Митниці взагалі немає. «Ми говоримо про неіснуючі структури. Але вже Митниця з Податковою в межах ДФС розглядається як бізнес, звичайно. От ця ситуація із відшкодуванням ПДВ, ця публічна сварка Мінфіну з ДФС – це що, не бізнес? Це все бізнес», - вважає колишній заступник голови ДФС.

Нагадаємо, що Калєтнік був призначений головою Держмитслужби в березні 2010 року. У грудні 2012 року він пройшов до парламенту VIІ скликання по списку Компартії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: