Колишній прокурор Жуков тимчасово очолив Антикорупційний суд

Колишній прокурор Жуков тимчасово очолив Антикорупційний суд
Виконувачем обов'язки керівника апарату Вищого антикорупційного суду призначений Олексій Жуков

Жуков з 28 березня 2018 року обіймає посаду заступника начальника управління з питань об’єктів державної власності

Державна судова адміністрація (ДСА) призначила тимчасового виконувача обов’язки керівника апарату Вищого антикорупційного суду (ВАКС). Ним став Олексій Жуков, повідомляє прес-служба ДСА України.

У ДСА повідомляють, що Жуков з 28 березня 2018 року обіймає посаду заступника начальника управління з питань об’єктів державної власності - начальника відділу адміністрування нерухомим майном Державної судової адміністрації України.

Як зазначається, рішення про призначення т.в.о. керівника апарату ВАС ухвалено на виконання вимог закону «Про судоустрій і статус суддів» до призначення керівника апарату цього суду згідно з процедурами, визначеними законодавством.

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника апарату суду здійснює дії щодо:

  • реєстрації новоутвореного суду як юридичної особи;
  • забезпечення необхідних дій для належного початку його роботи;
  • представництва такого суду як органу державної влади у зносинах з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами.
Відомо, що він народився 5 грудня 1978 року в Києві. У 2006 році здобув вищу освіту в Київському національному університеті внутрішніх справ за спеціальністю Правознавство. У 2011 році здобув кваліфікацію магістра з цієї ж спеціальності.  
Як повідомляється, загальний трудовий стаж Жукова становить понад 19 років, стаж державної служби - понад 15 років. Він займав посади спеціаліста з питань містобудування та архітектури, завідувача відділу, начальника відділу Дарницької райдержадміністрації; головного спеціаліста Головного управління житлового господарства КМДА.  
Також Жуков займав посади помічника прокурора, старшого помічника прокурора, старшого слідчого, прокурора, старшого прокурора прокуратури Києва; старшого прокурора, прокурора Генеральної прокуратури.  
За даними ЗМІ, в грудні 2015 року підприємці Дніпровського району Києва проводили акції протесту проти призначення Жукова прокурором району. Зокрема, вони звинувачували його в корупції, рейдерстві та незаконному збагаченні.  
Крім того, наголошується, що мати прокурора Олена Жукова працює в Генеральній прокуратурі. Дружина Жукова, Наталія Левицька, працює заступником начальника відділу в прокуратурі Києва.

Зазначимо, що у конкурсі до Вищого антикорупційного суду продовжить брати участь 71 кандидат, 7 з яких - за результатами спільних засідань Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) та Громадської ради міжнародних експертів.

 Читайте також: 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: