Комітет з нацбезпеки готовий підтримати лише один президентський проект щодо Донбасу

Комітет з нацбезпеки готовий підтримати лише один президентський проект щодо Донбасу
Іван Вінник у парламенті

Перший законопроект - про нацбезпеку, оборону, війну або її відбиття - в даному випадку він буде розглянутий і ми очікуємо, що комітет його підтримає - заявив нардеп

Парламентський комітет з питань національної безпеки і оборони найімовірніше підтримає президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу, однак щодо іншого, який стосується дипломатичного аспекту і підтримки мінських угод, комітет не прийме жодного рішення. Про це журналістам у четвер повідомив секретар комітету Іван Вінник.

«Другий законопроект саме про дипломатичну зброю. Мова йде про те, що для підтримки мінських домовленостей нам потрібно продовжити дію закону про особливий режим місцевого самоврядування окремих районів Донецької та Луганської областей. Він містить цілу низку дуже суперечливих неприйнятних положень, які не сприймаються суспільством в Україні. Наші дипломати кажуть, що це їм потрібно», - сказав він.

На його думку, комітет з нацбезпеки та оборони не може давати оцінку якості роботи української дипломатії, як і давати якісь рекомендації, які на їх думку, підсилюють позицію української дипломатії.

«Тому я був переконаний, що цей законопроект потрапить в комітет з питань закордонних справ. Водночас він розписаний на наш комітет. Мій прогноз щодо цього, що комітет не зможе прийняти ніякого рішення. Саме по другому законопроекту, тому що це законопроект про дипломатію. Перший законопроект - про нацбезпеку, оборону, війну або її відбиття - в даному випадку він буде розглянутий і ми очікуємо, що комітет його підтримає», - сказав Вінник.

Він також додав, що по двох президентських законопроектах на засіданні комітету має доповідати заступник голови АП Костянтин Єлісєєв. «Якщо він не прийде, то буду доповідати я», - додав він.

Як повідомлялося, 4 жовтня текст проекту президентського закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях (під номером 7163) було опубліковано на сайті Верховної Ради і законопроект було направлено на розгляд комітету ВР.

Крім того, 4 жовтня у Верховній Раді народні депутати зареєстрували альтернативний законопроект про реінтеграцію Донбасу під номером 7163-1.

Також 4 жовтня у Верховні Раді був зареєстрований ще один президентський законопроект «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей» (під номером 7164), який доповнює проект закону 7163. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: