Проект президента щодо реінтеграції Донбасу опублікували на сайті Ради

Проект президента щодо реінтеграції Донбасу опублікували на сайті Ради

Законопроектом визначається правовий режим окремих районів Донецької та Луганської областей як тимчасово окупованої території України

Текст проекту президентського закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях опубліковано на сайті Верховної Ради.

«Проект закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» має створити нову правову основу для вирішення завдання з відсічі ворожій агресії на Донбасі, а у перспективі – для відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаного кордону», - йдеться у пояснювальній записці.

Як зазначається, законопроектом визначається правовий режим окремих районів Донецької та Луганської областей як тимчасово окупованої території України. Проект закону визначає мету та засоби державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях, особливості реалізації й захисту прав громадян України, які проживають на цих територіях.

Щоб відкрити документ, натисніть на нього: 

Проект закону, як повідомляється, також визначає порядок керівництва заходами із забезпечення національної безпеки і оборони на територіях Донецької та Луганської областей.

Також вказано, що проект закону на основі Конституції України та міжнародного права забезпечує правове регулювання державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях.

Цей проект закону передбачає внесення змін до законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про Збройні Сили України», «Про військово-цивільні адміністрації», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Реалізація запропонованого проекту закону, як зазначається, не потребуватиме додаткових видатків з Державного бюджету України та місцевих бюджетів.

«Цим проектом закону буде визначений правовий режим територій окремих районів Донецької та Луганської областей, на яких не діють органи влади України, як тимчасово окупованих територій, особливості захисту прав і свобод громадян України, які там проживають. Положення законопроекту дають змогу підвищити ефективність реалізації заходів забезпечення національної безпеки і оборони на територіях Донецької та Луганської областей. Також буде створено необхідні передумови для забезпечення державного суверенітету України над територіями в Донецькій та Луганській областях у межах міжнародно визнаного кордону України», - сказано у пояснювальній записці.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про реінтеграцію Донбасу. Проекту привласнено номер 7163.

Як повідомляв  «Главком», законопроектом «про реінтеграцію Донбасу» буде введено поняття «російська окупаційна влада».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: