Кремлівська маріонетка Аксьонов попередив: Чийгоза та Умерова не пустять до Криму

Кремлівська маріонетка Аксьонов попередив: Чийгоза та Умерова не пустять до Криму
Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров

Окупаційна влада Криму анонсувала пікети на адмікордоні, якщо Чийгоз і Умеров спробують повернутися на півострів

Призначений Кремлем так званий глава окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що на адмінкордоні з півостровом будуть пікети, якщо звільнені з-під варти лідери Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров спробують повернутися до Криму. Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці в Facebook.

«Громадянин Аксьонов, коментуючи сьогодні звільнення Чийгоза і Умерова, каже, що якісь люди можуть зібратися на адмінкордоні і пікетувати, якщо ті захочуть повернутися в Крим», - написав він.

Нагадаємо, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, який знаходиться в Києві, має намір повернутися до окупованого Криму після поїздки до Німеччини, куди його запросили на лікування та обстеження.

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявив, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Тим часом заступник очільника Меджлісу Ільмі Умеров зауважив, що їхнє з Чийгозом звільнення стало можливим завдяки діям президентів Петра Порошенка та Реджепа Ердогана.

27 жовтня Умеров та Чийгоз прилетіли до України.

В правозахисній організації Amnesty International вважають, що Умеров і Чийгоз повинні мати право на безперешкодне повернення в Крим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: