Чийгоз і Умеров прилетіли в Київ. Прес-конференція в аеропорту «Бориспіль»

Чийгоз і Умеров прилетіли в Київ. Прес-конференція в аеропорту «Бориспіль»

Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров 

Фото: РБК-Україна

О 16.00 планується зустріч Петра Порошенка з Умеровим та Чийгозом в Адміністрації президента

Звільнені з російського ув'язнення заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз о прилетіли з Туреччини в Україну. Літак із Анкари через Стамбул.до Києва приземлився в аеропорту «Бориспіль» о 13:50.

Після 14:00 в прес-холі терміналу D розпочалася прес-конференція за участю лідерів Меджліса.

Дещо раніше колишні політв'язні РФ повідомили про свої плани в Україні.

«У першу чергу, ми чекаємо не дочекаємося, коли ми опинимося на своїй землі. Зберемося громадою. Будемо вести боротьбу, яку ми затіяли, деокупацію...За цим формулюванням повинна бути чітка щоденна робота», - відзначив Ахтем Чийгоз.

Він також додав: серед іншого – запланована зустріч із лідерами кримських татар, аби «звірити годинники з ними і продовжувати боротьбу за Україну».

А от Ільмі Умеров ще напередодні заявив: не виключає спробу з певним часом повернутися у Крим.

Також сьогодні о 16.00 планується зустріч президента України Петра Порошенка з Умеровим та Чийгозом в Адміністрації глави держави.

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявляє, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Тим часом заступник очільника Меджлісу Ільмі Умеров зауважив, що їхнє з Чийгозом звільнення стало можливим завдяки діям президентів Петра Порошенка та Реджепа Ердогана.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: