Кримського адвоката звинувачують у екстремізмі через пост у Facebook трирічної давнини

Кримського адвоката звинувачують у екстремізмі через пост у Facebook трирічної давнини
Еміль Курбедінов

Вже відомі подробиці затримання адвоката Еміля Курбедінова у окупованому Криму

У окупованому Криму, в «Залізничному райсуді Сімферополя», триває процес в адміністративній справі адвоката Еміля Курбедінова, якого затримали сьогодні вранці. Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк у Facebook.

За інформацією журналіста, який присутній на засіданні, справу розглядає суддя Тетяна Бельничук. Еміля Курбедінова захищає адвокат Костянтин Рустемов.

Наумлюк повідомив подробиці засідання. «16 січня 2017 року було встановлено факт публічної демонстрації символіки і пропагандистських зображень терористичної організації «Хізб ут-Тахрір» на сторінці соціальної мережі Курбедінова у «ВКонтакте». Символіка розміщена 6 червня 2013 року. 26 січня 2017 року було складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 20.3 Кодексу адміністративних правопорушень».

Слідчі заявили клопотання про долучення матеріалів зі сторінки Курбедінова у Facebook, де він, за словами поліцейського, розміщував у 2012 і 2013 роках символіку ІДІЛ, «Хізб ут-Тахрір» і «Фронту ан-Нусра». У клопотанні відмовлено. Також оперативники надали висновок фахівця, згідно з яким символіка на сторінці Курбедінова відноситься до «Хізб ут-Тахрір». Прізвище Курбедінова в експертизі частково переплутане.

Курбедінов провину визнав частково. «Провину визнаю частково. Я дійсно допускаю, що розмістив цей пост у соціальній мережі. Тоді, в далекому 2013 році, в Сімферополі відбувалося багато мітингів «Хізб ут-Тахрір», і я міг розмістити відео- і фотоматеріали. Але ні про яку пропагандіумова не йдеться. Тоді «Хізб ут-Тахрір» не була забороненою в Криму, діяла легально. Я розмістив і забув про це. Якби мені повідомили, що цей запис порушує закон, я б одразу видалив його. Якогось наміру не було. Я просто забув про записи», – повідомив Курбедінов.

Адвокат попросив обмежитися штрафом.

За останньою інформацією, адвоката заарештували на 10 діб.

Нагадаємо, українські правозахисники висловили обурення діями ФСБ на території окупованого Криму, зокрема арештами та переслідуваннями адвокатів Миколи Полозова, Еміля Курбедінова та Едема Семедляєва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: