Кримські татари отримали 7 та 5 років ув’язнення у справі «Хізб ут-Тахрір» - рішення ростовського суду

Кримські татари отримали 7 та 5 років ув’язнення у справі «Хізб ут-Тахрір» - рішення ростовського суду

Найбільший строк отримав «організатор»

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до 7 та 5 років позбавлення волі чотирьох кримських татар. Їх звинувачували у зв'язках з терористичною організацією «Хізб ут-Тахрір», повідомляє «Крим Реалії».

Найбільший термін – 7 років колонії загального режиму - отримав Руслан Зейтуллаев, якого російська влада вважають організатором осередки, інші - Ферат Сайфуллаев, Рустем Ваитов і Нурі Прийомів отримали по п'ять років виправної колонії також загального режиму.

«На засіданні 31 серпня Руслан Зейтуллаев закликав суд прийняти справедливе рішення. Він підкреслив, що рішення по всім чотирьом кримським мусульманам було прийнято до того, як їх етапували в Ростов», - пише видання.

Адвокат Еміль Курбединов назвав абсурдними версії слідства і вказав на відсутність доказів за звинуваченням кримчан.

Нагадаємо, що російський прокурор запросив для Руслана Зейтуллаева як «організатора» – 17 років колонії суворого режиму, для Рустема Ваітова і Нурі Примова – за сім років виправній колонії загального режиму, Ферату Сайфуллаеву – вісім років також у виправній колонії загального режиму.

Як повідомлялось, 23 серпня, Нурі Примов, Рустем Ваітов, Ферат Сайфуллаєв заявили, що не причетні до діяльності «Хізб ут-Тахрір». Руслан Зейтуллаєв відмовився давати свідчення. Він пояснив свою відмову тим, що суд і слідство є заангажованими.

Суд над Русланом Зейтуллаєвим, Рустемом Ваітовим, Нурі Примовим і Фератом Сайфуллаєвим почався в червні. Їх заарештували взимку 2015 року в Севастополі і звинувачують в участі в ісламській організації «Хізб ут-Тахрір». У травні їм продовжили арешт до жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: